Fulqrum Publishing Home   |   Register   |   Today Posts   |   Members   |   UserCP   |   Calendar   |   Search   |   FAQ

Go Back   Official Fulqrum Publishing forum > Fulqrum Publishing > IL-2 Sturmovik > Daidalos Team discussions

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-01-2012, 05:01 AM
Phabius Phabius is offline
Approved Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 21
Default Best conf settings for GeForce GTX550Ti ?

I've been dealing with the conf file, trying to dial the best settings for my nvidia GeForce GTX550Ti.

Still, I have some issues like FMB positioned trees with no shadows (shadows=2), and some nasty rendering of airfields and objects in the distance (yes, the two last lines are already added to the conf file), with moving parallel lines...

Windows XP SP3
i7 960
4GB RAM

Any suggenstions for the conf file settings for max visual experience?

Thanks!

Last edited by Phabius; 02-01-2012 at 10:00 PM. Reason: incorrect data (4MB RAM vs 4GB RAM)
Reply With Quote
  #2  
Old 02-01-2012, 01:03 PM
KG26_Alpha KG26_Alpha is offline
Approved Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: London
Posts: 2,805
Default

Quote:
Originally Posted by Phabius View Post
I've been dealing with the conf file, trying to dial the best settings for my nvidia GeForce GTX550Ti.

Still, I have some issues like FMB positioned trees with no shadows (shadows=2), and some nasty rendering of airfields and objects in the distance (yes, the two last lines are already added to the conf file), with moving parallel lines...

Windows XP SP3
i7 960
4MB RAM

Any suggenstions for the conf file settings for max visual experience?

Thanks!
Make sure your running OGL not Dx.

[Render_OpenGL]
TexQual=3
TexMipFilter=1
TexCompress=2
TexFlags.UseDither=0
TexFlags.UseAlpha=0
TexFlags.UseIndex=0
TexFlags.PolygonStipple=0
TexFlags.UseClampedSprites=0
TexFlags.DrawLandByTriangles=1
TexFlags.UseVertexArrays=1
TexFlags.DisableAPIExtensions=0
TexFlags.ARBMultitextureExt=1
TexFlags.TexEnvCombineExt=1
TexFlags.SecondaryColorExt=1
TexFlags.VertexArrayExt=1
TexFlags.ClipHintExt=0
TexFlags.UsePaletteExt=0
TexFlags.TexAnisotropicExt=0
TexFlags.TexCompressARBExt=1

TexFlags.TexEnvCombine4NV=1
TexFlags.TexEnvCombineDot3=1
TexFlags.DepthClampNV=1
TexFlags.SeparateSpecular=1
TexFlags.TextureShaderNV=1

HardwareShaders=1

Shadows=2
Specular=2
SpecularLight=2
DiffuseLight=2
DynamicalLights=1
MeshDetail=2
VisibilityDistance=3

Sky=2
Forest=2
LandShading=3
LandDetails=2

LandGeom=2
TexLarge=1
TexLandQual=3
TexLandLarge=1

VideoSetupId=17
Water=4
Effects=1
ForceShaders1x=0

PolygonOffsetFactor=-0.15
PolygonOffsetUnits=-3.0
Reply With Quote
  #3  
Old 02-01-2012, 09:58 PM
Phabius Phabius is offline
Approved Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 21
Default

Thank you!
Gonna try it tonight.

Greetings
Reply With Quote
  #4  
Old 02-01-2012, 11:29 PM
CadMan's Avatar
CadMan CadMan is offline
Sturmovik since forever
 
Join Date: Oct 2007
Location: Christchurch, New Zealand
Posts: 28
Default

I have 550Ti as well, try these as well:

Effects=2 enhanced effects
LandGeom=3 for 32=>72km land draw distance
__________________
HyperLobby Stock 1946 "Kiwi@War"
===============================================
Dell MB i7 860 @2.80ghz 8gb GB_Nv550Ti OC 1gb
SB Audigy Saitek X45 Saitek Trottle Quadrant
SSD Boot, SAS Raid Data
Reply With Quote
  #5  
Old 02-02-2012, 01:39 AM
swiss swiss is offline
Approved Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Zürich, Swiss Confederation
Posts: 2,266
Default

[Render_OpenGL]
TexQual=3
TexMipFilter=3
TexCompress=0*
TexFlags.UseDither=0
TexFlags.UseAlpha=0
TexFlags.UseIndex=0
TexFlags.PolygonStipple=0
TexFlags.UseClampedSprites=0
TexFlags.DrawLandByTriangles=0
TexFlags.UseVertexArrays=1
TexFlags.DisableAPIExtensions=0
TexFlags.ARBMultitextureExt=1
TexFlags.TexEnvCombineExt=1
TexFlags.SecondaryColorExt=1
TexFlags.VertexArrayExt=1
TexFlags.ClipHintExt=0
TexFlags.UsePaletteExt=0
TexFlags.TexAnisotropicExt=1
TexFlags.TexCompressARBExt=0*

TexFlags.TexEnvCombine4NV=1
TexFlags.TexEnvCombineDot3=1
TexFlags.DepthClampNV=1
TexFlags.SeparateSpecular=1
TexFlags.TextureShaderNV=1

HardwareShaders=1

Shadows=2
Specular=2
SpecularLight=2
DiffuseLight=2
DynamicalLights=1
MeshDetail=2
VisibilityDistance=3

Sky=2
Forest=3
LandShading=3
LandDetails=2

LandGeom=3
TexLarge=1
TexLandQual=3
TexLandLarge=1

VideoSetupId=17
Water=4
Effects=2
ForceShaders1x=0
Reply With Quote
  #6  
Old 02-02-2012, 04:02 AM
Phabius Phabius is offline
Approved Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 21
Default

Thanks again!

Everything is running smoothly

TexMipFilter=3 seems to do the trick and LandGeom=3 enhances the landscape drawing, so far so good.

But I'm still having problems with trees and I don't know if this is normal:

With Forest=3, even so standard map trees look much better, every "FMB placed" tree is invisible, both in FMB and in game.
In FMB, Object 165 appears on the map, but the actual tree set is invisible (2D and 3D views in FMB, and in game).

With Forest=2, the trees I've inserted with FMB are visible as they should, but none of them cast shadows as they use to with my old video card.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-02-2012, 06:23 PM
KG26_Alpha KG26_Alpha is offline
Approved Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: London
Posts: 2,805
Default

Quote:
Originally Posted by Phabius View Post
Thanks again!

Everything is running smoothly

TexMipFilter=3 seems to do the trick and LandGeom=3 enhances the landscape drawing, so far so good.

But I'm still having problems with trees and I don't know if this is normal:

With Forest=3, even so standard map trees look much better, every "FMB placed" tree is invisible, both in FMB and in game.
In FMB, Object 165 appears on the map, but the actual tree set is invisible (2D and 3D views in FMB, and in game).

With Forest=2, the trees I've inserted with FMB are visible as they should, but none of them cast shadows as they use to with my old video card.

The OGL settings I posted up are my "fail safe" ones.

If you have it running smoothly you can tweak around the effects and distance also texture compressions and AA.

Invisible tree object 165 is an old bug, I've crashed into many of them.

Seems dependant on your video settings if you see them or not.

Last edited by KG26_Alpha; 02-02-2012 at 08:37 PM.
Reply With Quote
  #8  
Old 02-09-2012, 02:49 PM
HOSTIL's Avatar
HOSTIL HOSTIL is offline
Approved Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brazil
Posts: 5
Default

I have an old 8600GT 512mb ddr2 128bits to run il2 1946.
I can use opengl at maximun video settings (my FPS are over 70), or I can use directx at maximum video settings (my FPS are over 90).
If my old gpu can run at maximum, yours should run it too (easly).

I think the eyes only can see difference bellow 30 fps. And if your video settings are at maximum, I think there is nothing more to do. Play the game and have fun.

Cordially,
__________________
1ºGAV ÁGUIA
Reply With Quote
  #9  
Old 02-11-2012, 01:09 PM
Nicholaiovitch Nicholaiovitch is offline
Approved Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Spain
Posts: 36
Default

Quote:
Originally Posted by Phabius View Post
Thanks again!

Everything is running smoothly

TexMipFilter=3 seems to do the trick and LandGeom=3 enhances the landscape drawing, so far so good.

But I'm still having problems with trees and I don't know if this is normal:

With Forest=3, even so standard map trees look much better, every "FMB placed" tree is invisible, both in FMB and in game.
In FMB, Object 165 appears on the map, but the actual tree set is invisible (2D and 3D views in FMB, and in game).

With Forest=2, the trees I've inserted with FMB are visible as they should, but none of them cast shadows as they use to with my old video card.
The tree issue with object 165 has been a known bug for many years and many requests have been made to fix it. Unfortunately, the only safe way to fly, particularly online is to use "Forest=2" as you have no idea if the mission builder has used this object (until you explode having hit it!).

The setting for "Texcompress" and "TexFlags.TexCompressARBExt" may require changing to "2" and "1" respectively if you get mission loading failure with some of the very large maps (the reduction in image quality is very small)

Nicholaiovitch
Reply With Quote
  #10  
Old 02-12-2012, 03:32 AM
Phabius Phabius is offline
Approved Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 21
Default

Thanks everyone for your help!
It's running very smooth now, with the best possible graphics. No frame dropping and the immersion was highly enhanced.

I'm just waiting for 4.11.1 so the sky light problems at dusk, dawn, etc. can be addressed.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 02:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 2007 Fulqrum Publishing. All rights reserved.